Apel candidaturi mobilități de studiu de lungă durată - semestrul II 2024-2025

APEL ÎNCHIS

REZULTATE SELECȚIE OCTOMBRIE 2024



Facultatea de Litere lansează apelul pentru depunerea de candidaturi în vederea obținerii unei mobilități de studiu de lungă durată pentru SEMESTRUL II, anul universitar 2024-2025

Înainte de a vă face dosarul, citiți cu atenție explicațiile privind mobilitățile de lungă durată disponibile pe paginile și postările de pe acest blog și regulamentul UAIC privind aceste mobilități. De asemenea, citiți:


CE TREBUIE SĂ FACI? 

Pentru a-ți depune candidatura în vederea obținerii unei burse sunt necesari următorii pași: 

  1. Verifică dacă îndeplinești criteriile de eligibilitate descrise în apelul oficial și pe paginile indicate mai sus. Pe scurt: 
    • ești student/masterand/doctorand înmatriculat la Litere UAIC 
    • pe semestrele finalizate până acum ai cel puțin media 7.00 ECTS (nu este obligatoriu să fii integralist - media o poți afla din e-sims)
    • ai minim media 8 la disciplinele studiate până acum la limba de studiu din țara gazdă sau ai un atestat oficial sau o altă dovadă că ai cel puțin nivelul B1 la acea limbă (acest nivel este necesar la cel puțin una dintre limbile pe care le vei studia în străinătate, pentru a-ți permite să urmezi cursurile și să dai examene acolo)
  2. Dacă îndeplinești criteriile, consultă lista universităților partenere de mai sus și identifică 3 universități în care ți-ar plăcea să studiezi și care oferă cursuri compatibile cu specializarea ta (ex. cursuri în limbile pe care le studiezi la universitate). 
    • Compatibilitatea este necesară în vederea echivalării ulterioare a rezultatelor obținute în străinătate. De exemplu, ar trebui să găsești acolo cursuri de literatură/cultură engleză dacă studiezi literatura engleză, pentru ca, ulterior, după ce termini mobilitatea, să poți primi o notă în catalogul UAIC la acea materie. Nu trebuie să găsești fix aceleași cursuri, ci doar cursuri compatibile cu ce ai studia tu acasă în semestrul în care vei fi plecat (de exemplu, cursuri de limbă/lingvistică etc.). 
    • Pentru a consulta planurile de învățământ de la UAIC, accesează această pagină, ținând cont că trebuie să te uiți la planurile corespunzătoare anului în care ai început facultatea (de exemplu, studenții din anul II se vor uita la planurile pentru anul 2023-2024). 
    • Atenție! Cursurile de limba și literatura română nu se pot echivala! Studenții de la specializări cu română principal sau secundar au posibilitatea de a-și alege doar cursuri în cealaltă limbă studiată, putând să și le echivaleze cu cursuri desfășurate la UAIC în semestre ulterioare celui de desfășurare a mobilității (de exemplu, dacă vor pleca în mobilitate în semestrul II din anul II, vor putea să își echivaleze cursuri din anul III (semestrul I). 
    • Pentru detalii privind procedura de echivalare citește și această pagină.
  3. Dacă ai găsit cel puțin o universitate care oferă cursuri compatibile cu ce vei studia tu anul viitor, întocmește-ți dosarul de candidatură, care va conține: 
    • (a) Curriculum Vitae în limba română și în limba de studiu la universitatea gazdă (va rămâne la dosarul de selecție al studentului);
    • (b) Formularul de candidatură  completat și semnat; Formularul poate fi descărcat de aici - Vă rugăm să nu cereți acces la document, ci doar să-l descărcați. 
    • (c)  Print screen / Screenshot cu situația la zi din e-sims (din care să se vadă clar numele și datele matricole ale candidatului + situația pe fiecare semestru finalizat până în prezent - ATENȚIE SĂ SE VADĂ TOATE SEMESTRELE);
    • (d) Doar pentru cei care nu studiază la facultate limba de predare/lucru de la universitatea-gazdăatestatul de limbă/ foaia matricolă din liceu/ certificatul de competențe lingvistice obținut la examenul de Bacalaureat/ foaia matricolă aferentă studiilor universitare care dovedește că au obținut minim media 8 sau nivelul B1 la limba de studiu din universitatea-gazdă
  4. Depune-ți dosarul folosind formularul disponibil mai jos și la acest link: https://forms.office.com/e/ESNfcvdaKh. Pentru depunere va trebui să folosești adresa instituțională de la UAIC (de tipul x.y@student.uaic.ro), adică tocmai contul pe care îl folosești pe MS Teams. Termenul-limită de depunere este 20 octombrie ora 23.45
După încheierea perioadei de înscriere vei fi contactat de Coordonatorul Erasmus pentru a fi programat la interviul de selecție (care se va desfășura în intervalul 22-23 octombrie, online). 

Dacă mai ai întrebări: 


CALENDAR SELECȚIE

  • 15.10.2024, ora 13.00, Aula Magna “Mihai Eminescu”: întâlnire informativă cu studenții interesați să participe la selecție;
  • 10-20.10.2024: depunerea dosarelor de candidatură exclusiv online, folosind formularul: https://forms.office.com/e/ESNfcvdaKh Pentru depunere este necesară adresa instituțională de la UAIC (de tipul x.y@student.uaic.ro)
  • 22-23.10.2024: interviu și afișarea rezultatelor pe pagina web a facultății
  • 24.10.2024: soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale;
  • 25.10.2024: întâlnire informativă online cu studenții selectați;
  • 25.10. – 28.10.2024: transmiterea procesului-verbal de selecție la Serviciul Relații Internaționale de către coordonatorul Erasmus+ și informarea studenților selectați asupra necesității contactării responsabilului de mobilități Erasmus+ din cadrul Serviciului Relații Internaționale
  • Trimiterea prin email a listelor cu studenții admiși la universitățile partenere, de către coordonatorul Erasmus+, până la data limită stabilită de acestea.

Text elaborat de lect.univ.dr. Sorina Ciobanu
Coordonator Erasmus Mobilități de Studiu Outgoing

Cele mai citite articole

Apel candidaturi mobilități de studiu ERASMUS+ de lungă durată an academic 2024-2025

Apel candidaturi mobilități de studiu Erasmus+ țări non-UE