Apel candidaturi mobilități de lungă durată ERASMUS - martie 2023

 APEL ÎNCHIS 

UPDATE: REZULTATE SELECȚIE MARTIE 2023


Facultatea de Litere lansează apelul pentru depunerea de candidaturi în vederea obținerii unei mobilități de studiu de lungă durată pentru anul universitar 2023-2024.

În această rundă sunt selectați studenții care doresc să beneficieze de o bursă ERASMUS pe parcursul anului universitar viitor (2023-2024), în semestrul I sau semestrul II.

Înainte de a-ți face dosarul, citește cu atenție explicațiile privind mobilitățile de lungă durată disponibile pe acest blog, pe site-ul UAIC și în anunțul oficial de mai jos!

CE TREBUIE SĂ FACI? 

Pentru a-ți depune candidatura în vederea obținerii unei burse sunt necesari următorii pași: 

  1. Verifică dacă îndeplinești criteriile de eligibilitate descrise în anunțul oficial și pe paginile indicate mai sus. Pe scurt: 
    • ești student/masterand/doctorand înmatriculat la Litere UAIC 
    • ai obținut minimum 21 de credite ECTS în fiecare semestru finalizat până acum 
    • ai minim media 8 la disciplinele lingvistice studiate până acum la limba de studiu din țara gazdă sau, dacă nu studiezi această limbă la universitate, ai un atestat sau o altă dovadă că ai cel puțin nivelul B1 la acea limbă.
  2. Dacă îndeplinești criteriile, consultă lista universităților partenere de mai sus și identifică o universitate în care ți-ar plăcea să studiezi și care oferă cursuri compatibile cu specializarea ta (ex. cursuri în limbile pe care le studiezi la universitate). 
    • Compatibilitatea este necesară în vederea echivalării ulterioare a rezultatelor obținute în străinătate. De exemplu, ar trebui să găsești acolo cursuri de literatură/cultură engleză dacă studiezi literatura engleză, pentru ca, ulterior, după ce termini mobilitatea, să poți primi o notă în catalogul UAIC la acea materie. Nu trebuie să găsești fix aceleași cursuri, ci doar cursuri compatibile cu ce ai studia tu acasă în semestrul în care vei fi plecat. 
    • Pentru a consulta planurile de învățământ de la UAIC, accesează această pagină, ținând cont că trebuie să te uiți la planurile corespunzătoare anului în care ai început facultatea (de exemplu, studenții din anul II se vor uita la planurile pentru anul 2021-2022). 
    • Atenție! Cursurile de limba și literatura română nu se pot echivala! Studenții de la specializări cu română principal sau secundar au posibilitatea de a-și alege doar cursuri în cealaltă limbă studiată, putând să și le echivaleze cu cursuri desfășurate la UAIC în semestre ulterioare sau anterioare celui de desfășurare a mobilității (de exemplu, dacă vor pleca în mobilitate în semestrul II din anul II, vor putea să își echivaleze cursuri din anul III (ambele semestre) sau din anul II, semestrul I, sau anul I. 
  3. Dacă ai găsit o universitate care oferă cursuri compatibile cu ce vei studia tu anul viitor, întocmește-ți dosarul de candidatură, care va conține: 
    • (a)   Curriculum Vitae în limba română și în limba de studiu la universitatea gazdă (va rămâne la dosarul de selecție al studentului);
    • (b) Scrisoare de motivație în limba română și în limba de studiu la universitatea-gazdă în care să se precizeze: opțiunile de mobilitate ale candidatului, lista de cursuri, obiectivele concrete urmărite de candidat și rezultatele așteptate, motivele pentru participarea la selecția pentru o mobilitate de studiu într-o anumită universitate (va rămâne la dosarul de selecție al studentului);
    • (c)   Print screen / Screenshot cu situația la zi din e-sims (din care să se vadă clar numele și datele matricole ale candidatului + situația pe fiecare semestru finalizat până în prezent);
    • (d) Doar pentru cei care nu studiază la facultate limba de predare/lucru de la universitatea-gazdă, atestatul de limbă/ foaia matricolă din liceu/ certificatul de competențe lingvistice obținut la examenul de Bacalaureat/ foaia matricolă aferentă studiilor universitare care dovedește că au obținut minim media 8 sau nivelul B1 la limba de studiu din universitatea-gazdă
  4. Depune-ți dosarul folosind formularul disponibil la linkul de mai jos. Pentru depunere va trebui să folosești adresa instituțională de la UAIC (de tipul x.y@student.uaic.ro), adică adresa pe care o folosești pe MS Teams. Termenul-limită de depunere este 12 martie ora 23.45.
  5. După încheierea perioadei de înscriere vei fi contactat de Coordonatorul Erasmus pentru a fi programat la interviul de selecție organizat pe 15 martie
Dacă mai ai întrebări: 
  • Participă la întâlnirea de informare organizată joi, 9 martie, la ora 11.30, la Cafeneaua Erasmus.
  • Citește Regulamentul mobilităților Erasmus.
  • Contactează Coordonatorul Erasmus la adresa sorina.ciobanu@uaic.ro (doar dacă nu ai reușit să obții răspunsuri pe altă cale).
Text elaborat de lect.univ.dr. Sorina Ciobanu
Coordonator Erasmus Mobilități de Studiu Outgoing

Postări populare de pe acest blog

Apel candidaturi mobilități de studiu ERASMUS+ de lungă durată an academic 2024-2025

Apel candidaturi mobilități de lungă durată semestrul II 2023-2024