Mădălina Arseni - Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg, Germania

Am invatat si realizat extrem de multe lucruri, mi-am dat seama ca e extrem de diferit sistemul german de invatamant fata de cel romanesc, ca oamenii sunt deschisi la minte si mai presus de toate am trait singura aproape un an in Germania, ceea ce nu-i deloc usor, in care am reusit sa-mi depasesc limitele, sa calatoresc si sa intalnesc sute de oameni.

A fost greu, dar extrem de frumos, pentru tot ce am trait acolo va multumesc, iar pentru greselile comise imi cer scuze, fara greseli si iesit din zona de confort nu prea poti realiza nimic. Eu chiar am savurat si simtit fiecare clipa traita acolo, de regretat... regret ca nu am trimis unele mail-uri la timp:). In rest... sunt ceea ce sunt datorita greselilor, ambitiei si optimismului. Cred ca fiecare student ar trebui sa treaca printr-o astfel de experienta.

In cazul in care ai frici pe care vrei sa le depasesti, esti curios, iti place sa calatoresti, esti pasionat de cultura altor nationalitati, cauti provocari sau pur si simplu te-ai plictisit de sistemul romanesc de invatamant si vrei ceva nou, alege Erasmus, iti promit ca n-o sa ai timp sa te plictisesti datorita multitudinii de evenimente create de universitatea gazda.

Sa fii student Erasmus in Germania = tare multa intensitate.

Nu treceti pe rosu, nu va porniti duminica la cumparaturi, separati deseurile. Daca vedeti o piatra imensa pe masa din bucatarie, nu va speriati, e a unui prieten adusa din padure, in rest... ploua, nu-ti uita incaltamintea gore-tex si geaca de ploaie, daca vrei o experienta si mai palpitanta decat e de fapt, ia-ti o bicicleta, incearca sa inveti limba germana si nu spune "nu pot" in timp ce vezi dincolo de geam studenti care alearga pe ploaie si vant la 5 dimineata.

Tu tot poti sa POTI tot!

Va multumesc voua, intregii echipe care sta in spatele acestei experiente rollercoaster pentru rabdare si pentru sansa pe care mi-ati oferit-o de a simti experienta Erasmus cu fiecare celula din corpul meu, absolut tot a fost nou pentru mine, incepand cu primii pasi calcati in Freiburg.

Mădălina ARSENI

Studentă anul II
specializarea Limba și literatura engleză-germană
Mobilitate de lungă durată la Universitatea Albert-Ludwigs, Freiburg
Germania

întreg anul academic 2022-2023






Postări populare de pe acest blog

Apel candidaturi mobilități de studiu ERASMUS+ de lungă durată an academic 2024-2025

Apel candidaturi mobilități de lungă durată semestrul II 2023-2024

Apel candidaturi mobilități de lungă durată ERASMUS - martie 2023